Ing. Ľuboslav LACKO

od autora: | 15. novembra 2021

autor: Ing. Ľuboslav Lacko

Má 30 rokov skúseností s návrhom architektúry IT systémov, vývojom aplikácií, databázovými a BI systémami a taktiež publikačnou konzultačnou s školiacou činnosťou. Som autorom mnohých knižných publikácií vo vydavateľstvách Computerpress a Albatrosmedia a technologických zborníkov. 9 x som získal prestížne ocenenie Microsoft Most Valuable Professional. 

Vyštudoval automatizované systémy riadenia výrobných procesov v strojárstve. Pracoval som ako vývojár a IT architekt vo Vojenskom technickom ústave v Liptovskom Mikuláši a neskôr v spoločnosti CSBC s.r.o. pri vývoji softvéru pre laserové simulátory. Zastupoval som SR v pracovných skupinách NATO (RTO – Evolutionary of software development, LCG1 Dismounted soldier C4i). V súčasnosti pracujem ako zástupca šéfredaktora technologického magazínu NEXTECH (rebrandované PC REVUE)

Čiastočne ako náplň práce s čiastočne ako hobby sa venuje publikačnej a edukačnej činnosti v oblasti IoT, robotiky a programovania. Vytváram vzdelávacie videá s praktickými ukážkami zo spomínaných oblastí a prednášam na rôznych seminároch, či už pre učiteľov informatiky, alebo žiakov a študentov.



Zoznam knižných publikácií