Nie sme na predaj! Za žiadnu cenu!

od autora: | 2. marca 2024

autor: Ladislav Vrábel, riadny člen European Citizens’ Iniciative – Trust and Freedom, Česká republika

Chcel by som si myslieť, že naša súčasná spoločnosť je blázinec, ktorého sa dočasne zmocnili šialenci a z normálnych ľudí urobili pacientov. Lenže je to horšie.

Dnes by som chcel pripomenúť dva príbehy, ktorým sme čelili. Všetci si pamätáme príbeh o netopierovi, ktorý sa stretol s hadom vo Wuhane v Číne. A potom tí, ktorí desili spoločnosť, zakázali antivirotiká a umlčali celú odbornú opozíciu a prišli s takzvanými vakcínami. Výsledky klinických štúdií neboli verejne prezentované a v skutočnosti ani neboli riadne vykonané. Obchodné zmluvy neboli zverejnené. Riziká očkovania neboli prezentované. Každý, kto chcel diskutovať o vakcínach, bol okamžite označený za šarlatána, antivaxera alebo dezinformátora, vrátane samotného vynálezcu technológie mRNA, Dr. Maloneho. Verejná diskusia na tak závažnú tému, ako je aplikácia experimentálnej látky obsahujúcej genetický materiál celému ľudstvu, bola úplne potlačená. A medzitým, tu v Európskom parlamente, za zatvorenými dverami, úradníci Európskej únie uzavreli obchody za miliardy dolárov z verejných rozpočtov. A v členských štátoch, na základe núdzového stavu, ktorý bol v priebehu pandémie zavedený, všetko zastrešili bez výberových konaní. My v Českej republike aj tento rok ešte stále likvidujeme nepotrebné vakcíny za takmer 40 miliónov eur mesačne.

Teraz ten druhý príbeh. Zrazu bol z ničoho nič príbeh o koronavíruse nahradený príbehom o diktátorovi, ktorý sa chystá vojensky ovládnuť celú Európu. A príbeh o koronavíruse zmizol počas jedného dňa. Takže príbeh sa zmenil, ale potreba investovať stovky miliárd z verejných rozpočtov do súkromného sektora bez výberových konaní zostala. Stratili sme verejnú diskusiu o takých zásadných spoločenských otázkach, ako je vojna alebo verejné zdravie. Alebo snáď teraz počujete v médiách o nových typoch turborakoviny alebo o syndróme náhleho úmrtia? Diskutujeme o zbraniach smerujúcich na Ukrajinu? Alebo snáď o zastavení vojny a živote v mieri? Nie. Každý, kto tieto otázky otvorí vo verejnej diskusii, je okamžite umlčaný. Môžete aspoň o týchto témach slobodne diskutovať so svojimi priateľmi na sociálnych sieťach? Nie, nemôžete. Prečo? Pretože naša (súčasná) Európska únia na jednej strane uzatvára dohody s veľkými farmaceutickými spoločnosťami a vojensko-priemyselným komplexom, a na strane druhej s prevádzkovateľmi sociálnych médií o cenzúre diskusií o vakcínach a zbraniach. Je to úplne šialené.

Chcel by som si myslieť, že naša súčasná spoločnosť je blázinec v ktorom šialenci len dočasne ovládli ústav a z normálnych ľudí urobili pacientov. Ale je to horšie.

Vyzerá to tak, že tieto príbehy sú vedome zneužívané na akumuláciu peňazí a moci, a to bez ohľadu na obyčajných ľudí a na porušovanie ľudských práv. Dokonca verím tomu, že tieto príbehy sú len začiatkom ďalšej série príbehov, ktoré povedú k vytvoreniu jedného veľkého superštátu, s jednou vládou, jednou digitálnou menou a jedným digitálnym úradom, jednou umelou inteligenciou riadiacou “úplne nový svet” (brand new world) prostredníctvom jedného veľkého cloudu sociálnych kreditov a možno, tak ako to predpovedal Aldoux Huxley, s nejakými WHO tabletkami šťastia pre každého.

V túto chvíľu, a to je dôležité, dnes ešte stále máme v našich štátoch ústavný systém, ale to sa môže zmeniť. Práva sú na ceste ku globalizácii odovzdávané inštitúciám na vyššej úrovni a obávam sa, že na použitie našej ústavy nám nezostáva veľa času. Nový svetový poriadok s umelou inteligenciou a robotizáciou nám môže poskytnúť viacej času pre našich blízkych a obľúbené aktivity. Nový svetový poriadok nám však môže tiež priniesť novú totalitu.

Globalistické inštitúcie, akou je (súčasná) Európska únia, nám už ukázali, že sú pripravené ľudské práva prekročiť. Takže nakoniec všetko záleží na nás, na ľuďoch, na našej odvahe hovoriť. Je na nás, aby sme teraz prevzali zodpovednosť. Takže prosím, pripojte sa k našej občianskej iniciatíve, volte vo voľbách dobrých ľudí, buďte vy sami aktívni v spoločnosti, nebojte sa hovoriť a nikdy to nevzdávajte. Nebojte sa, nie ste sami. Oni chcú, aby ste si to mysleli, ale je nás mnoho a ideme si vziať náš svet naspäť.

Trust and Freedom. Občania zjednotení za efektívnu zmenu. Iniciatíva za prenesenie moci z nevolených inštitúcií naspäť občanom.